Soru
Cevap
1-MENTAL ARİTMETİK EĞİTMENİ(ÖĞRETMENİ) OLMAK İSTİYORUM. OLABİLİR MİYİM?
Evet olabilirsiniz. Bunun için merkezimize başvurarak, gerekli temel eğitimi alıp, mental aritmetik eğitmeni olabilirsiniz. Öğretmenler, kendini işini yapmak isteyen üniversite mezunu herkes bu eğitimi alabilir. Toplamda, 40 saatlik bir temel eğitimin ardından yapılan sınavda başarılı olursanız, sertifikanızı alıp, ister bir eğitim kurumda, istersenizde kendi işinizi kurup çalışabilirsiniz. Sınavda başarılı olamama durumunda tekrar sınav hakkı verilir.
2-MENTAL ARİTMETİK EĞİTİMİNİN ÇOCUĞUMA NE FAYDASI VAR?
Mental aritmetik eğitimi alan çocuklar diğer çocuklara göre daha hızlı ve başarılı olacak, görsel hafızalara gelişecek, dikkatini toplamayı öğrenecek, girdiği sınavlarda diğer insanların hep bir adım önünde olacak, en önemlisi ise tüm bu sıralanan özellikler geliştiğinden, çocuğunuzun kendine olan özgüveni artacak ve matematik onun için bir korku olmaktan çıkacaktır. Mental aritmetik eğitimi alan çocukların başarısı, sadece matematik dersi ile sınırlı değildir. Görsel hafıza, dikkat, odaklanma yönleri de geliştiği için tüm derslerinde(dil tarih coğrafya...)başarısı artacaktır.
3-ÇOCUĞUM NE KADAR ZAMANDA MENTAL ARİTMETİK ÖĞRENEBİLİR?
Veliler tarafından en çok sorulan sorulardan biridir bu. Veliler bilgi almak için merkezimize geldiğinde, “Çocuğum kaç aya bunu öğrenir, birkaç ayda bitirmesi mümkün mü?” gibi sorular soruyor. Bunlara biz de,”Evet biz 3 -5 aya öğretiyoruz bunu çocuğunuza” demeyi çok isterdik. Ama, bu programın 3-5 aya tam olarak öğretilmesi mümkün değildir ve bunu size kim söylüyorsa, bu konuda dürüst değildir. Mental aritmetik de okulda öğrenilen bir ders gibi düşünülmelidir. Çocuğumuzun öğrenmesi ve uygulaması gereken kurallar vardır ve bir kural iyi öğrenilmeden, diğerine geçmek doğru değildir. 3-5 aylık bir sürede çocuğunuzdaki değişimleri görmeye başlayacaksınız. Örneğin, çocuğunuzun ev çalışmalarını düzenli yapması durumunda (10-12 yaşında olan bir çocuk), programın toplama-çıkarma kısmını 2 rakamlı sayılarla 5 aya öğrenebilir ama, 3-4 rakamlı sayıları yapabilmesi daha uzun zaman alir. 5-6 yaşındaki çocuklarda bu süreç 5 ay değil 7-8 aya çıkabilir. Velinin biraz sabırlı olması, öğrencinin ise ev ödevlerini düzenli yapması gerekir. Mental Aritmetik programında ortalama olarak verilen süre, toplama-çıkarma bölümü için 8 ay, çarpma-bölme bölümü için 8 ay yani, toplamda 16 ay gibi bir süredir. Tabiki yukarıda bahsettiğimiz gibi çocuğun yaşına ve düzenli çalışmasına göre bu toplam süre 10 aya da inebilir 20 aya da çıkabilir.
4- ÇOCUĞUM EVDE ÇALIŞMALI MI? ÇOK MU ÇALIŞMALI?
Çocuğunuz kendisine verilen şifre ile internet üzerinden, www.mencebir.com.az sitemizden giriş yaparak, TeAmor Application oyunumuzu online açıp, geçtiği kurallara uygun olan bölümü sıkılmadan, oyun formatında her gün 20-30 dakikalık çalışma yaptığında sonuca ulaşılması çok daha çabuk olacaktır. Ayrıca, yine bu bölümde, öğretmeni tarafından derste geçtiği konu ile alakalı ödevleri için ayırması gereken süre maksimum 10 dakikadır. Yani, günlük 30 dakika gibi bir çalışma ile alınacak verim en maksimum düzeydedir. Nasıl ki okulda geçilen konuların tekrarını yaptığında okul başarısı artıyor ise, mental aritmetikte de günlük kısa süreli tekrar önemlidir.
5-ÇOCUĞUMUN MENTAL ARİTMETİK PROGRAMINA KAÇ YAŞINDA BAŞLAMASI UYGUN OLUR?
Programa katılabilme yaş aralığı 4-12 yaştır. Çocukların en azından 0-9 arasında sayıları yazmaya başlaması bu sayıları tanıması gerekir. Her ne kadar Ne kadar küçük başlanırsa o kadar iyi denilsede 6 yaştan küçük olan çocuklara öncelikle sayılarla ilgili hazırlık gerekmektedir. Bu yüzden en ideal olan yaşlar 5-7 arasıdır. Bu dönemde hem çocuk artık sayıları tanır, hem de dersler çok yoğun ve yorucu olmadığından en uygun dönemdir.
6-MENTAL ARİTMETİĞİN OKULDA ÖĞRETİLEN MATEMATİKTEN FARKI NEDİR
Mental aritmetikte amaç, çocuğa sadece dört işlem yaptırmak değildir. Biz, matematikte işlemleri yaparken beynimizin sol yarımküresini kullanırız. Oysa mental aritmetikte, beynin her iki yarımküresi de çalışmaktadır. Böylelikle çocuğumuzun: -Dikkati artar. -Konsantrasyon süresi artar. -Hız kazanır. -İşlemleri hızlı yapacağı için kendine özgüveni artar. -Tüm derslerde başarısı artar. -Girdiği sınavlarda hızlı olacağından dolayı hep bir adım önde olur. -En önemlisi ise,çocuğumuzun matematik korkusu ortadan kalkar.